In het afgelopen halfjaar heeft mijn bedrijf Belliev een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Dit begon vorig jaar met de aanschaf van een geavanceerd huiddiagnose apparaat. Hiermee kan met verschillende soorten licht en foto’s de conditie van de huid worden geanalyseerd en beoordeeld. Waar voorheen aan de algemene conditie van de huid werd gewerkt, wordt nu op celniveau inzichtelijk waar werk aan de winkel is. En hiermee stond ik voor een nieuwe uitdaging namelijk: De huid meetbaar verjongen volgens de waarden die bij mij en bij mijn bedrijf Belliev passen.

Waarde 1: Verbetering van de conditie van de huid

Rimpels zijn gemakkelijk op te lossen met een spuitje botox of een fillertje hier en daar, maar de conditie van de huid verbetert hiermee niet en verslechtert zelfs.  De huidbarrière versterken, tekorten aanvullen en huidproblemen oplossen helpen je huid in optimale conditie te komen.

Waarde 2: Duurzame resultaten

Door de conditie van de huid te verbeteren, waarbij je huid het zelf gaan doen, voeg je daadwerkelijk iets toe aan de huid en boek je echte resultaten die langdurig aanhouden.

Waarde 3: Werkzame stoffen zonder ingrediënten die de huid kunnen schaden

In mijn zoektocht naar manieren om dit te bereiken, schrok ik van producten met ingrediënten die de huid kunnen schaden, irriteren of vroegtijdig verouderen.

Waarde 4: Een gezonde huid met respect voor het milieu

Een gezonde en mooie huid is veel waard, maar niet als dit ten koste gaat van onze planeet of gepaard gaat met onnodig dierenleed.

Waarde 5: Aangename behandelingen die de huid zichtbaar verbeteren 

Behandelingen waarbij je voelt dat er iets gebeurt, zijn fijn. Onaangename behandelingen die de huid verbeteren maar elke keer pijnlijk zijn, zijn op lange duur niet vol te houden.

Waarde 6: No nonsense aanpak

In beautyland kom je veel bla bla, hoogdravendheid  en hypes tegen. Soms tegen absurd hoge prijzen. Dit past niet bij mijn Groningse nuchterheid. Laten we vooral reeël blijven en met de voeten op de grond en in de klei blijven staan.  

Huidproducten

In de afgelopen periode heb ik veel cursussen en trainingen gevolgd. Hierbij zijn verbeterde inzichten ontstaan en nieuwe behandelingen. Met de producten van Dr Baumann Cosmetics zat het al goed. Deze producten bevatten geen schadelijke of irriterende ingrediënten zoals veel andere merken. En door het gebruik van liposomen kunnen de wetenschappelijk bewezen werkstoffen veel dieper in de huid dringen. En dit maakt Dr Baumann echt uniek.

Behandelingen

De eerste cursus die ik heb gevolgd was die van de collageendraden. Hiermee heb ik mezelf in het diepe gegooid, want is dit de zoveelste hype en doet het echt wat het beloofd? Zorgt dit voor een gladdere huid en vermindert het de rimpels? Kan collageen echt door de huid worden opgenomen? Maar ik was genoeg geprikkeld om het aan te gaan en de cursus te gaan volgen. Inmiddels zijn de Collagen Treatment een van de populairste behandelingen bij Belliev en is het drukker dan ooit. En dat is niet voor niets, echt super!

Daarna heb ik een cursus gevolgd over de werking van de huid op basis van wetenschappelijke onderbouwingen van behandelmethodes en ingrediënten. Een intensieve maar zeer leerzame cursus. Door deze cursus weet ik nog beter waar ik op moet letten. Van welke ingrediënten is wetenschappelijk aangetoond is dat ze de huid verbeteren en verjongen tot hoe de celstructuur van de huid is opgebouwd.

Apparaten

Zuurstofverrijking, huidverstrakking door verwarming, insluizen van werkstoffen door trillingen met geluidsgolven en exfoliëren (intensief reinigen), het bleek allemaal in één apparaat te zitten. In mijn zoektocht zag ik in eerste instantie veel namaakapparaten afkomstig uit China. Ai! Na het sparren met collega’s en instructeurs kwam ik bij een gerenommeerd bedrijf in België terecht. Heel blij ben ik met mijn OxyGeneo apparaat en de uitgebreide cursus die ze boden. De behandelingen die met dit apparaat mogelijk zijn, maken echt het verschil.

Huidverzorging van binnenuit

Hoe kun je de huid beter verzorgen dan dit van binnenuit te doen. Gezonde voeding en leefstijl zijn hierbij de basis. Helaas is de kwaliteit van onze voeding uit de natuur in de afgelopen decennia achteruit gehold en bevatten ze niet meer zoveel vitamines als vroeger. Om over fabrieksvoeding nog maar te zwijgen. Ook de stress waaraan we worden blootgesteld laat de sporen op onze huid na en niet te vergeten: we worden ouder dan vroeger.

Ik werk sinds een aantal jaren met de visolie supplementen van WHC. Het fijne hiervan is dat ze heel hoog gedoseerd zijn en werken op basis van wetenschappelijke grondslagen en onderzoeken. Onlangs heb ik de supplementen nog een keer uitgeplozen en ben ik nog blijer met dit merk dan ik al was. Naast dat Omega 3 heel goed is voor je hart en hersenen, zijn de O’Hisa huidsupplementen echt heel goed en blijkt de Sports variant Collageen te bevatten uit eierschaalmembraan met meetbare resultaten.

De komende tijd zal ik producten en behandelingen gaan uitlichten en dieper ingaan op de materie. Ook kun je de website van Belliev raadplegen voor meer info of me appen met een vraag: 06-51209550. Belliev natuurlijke huidverjonging 2.0, ik ben super enthousiast en kan niet wachten om ook jouw huidleeftijd te verjongen.  

Met lieve groet,

Lineke Veenstra

Huidspecialist

Belliev – Baflo