De Dr Baumann en SkinIdent selftanners bieden, na een aantal dagen gebruik, een egale bruining die lang aanhoudt. De actieve stof die daarvoor zorgt is dihydroxyacetone (DHA). Dit is een stof die een reactie aangaat met de eiwitten in de hoornlaag van de huid. De eiwitten kleuren hierdoor bruin. Er is geen sprake van kleurstoffen of “verf” en dat verklaart ook gelijk de lange houdbaarheid van je kleurtje.

Dihydroxyacetone is een absoluut veilig ingrediënt. Het is gewoon drievoudige suiker die van nature in ons menselijk lichaam voorkomt. Bovendien reageert DHA heel erg snel in het stratum corneum (bovenste huidlaag) waardoor absorptie, door de huidlagen heen in het lichaam, uitgesloten is.

Goed om te weten: Naast een zelfbruiner bevatten beide lotions ook verzorgende en werkzame ingrediënten. De selftanner kan dus, voor de duur van het gebruik, je normale aanvullende verzorging vervangen. Het resultaat wordt overigens nog mooier wanneer de selftanner wordt aangebracht na een liposomenserum.

Met zonnige groet,

Lineke Veenstra

huidspecialiste