Voor mensen met rosacea is de zoektocht naar de juiste huidverzorging en de juiste levensstijl, om er toch zo goed mogelijk uit te zien, vaak een echte lijdensweg. Vermijden van extremen (koude, warmte) is één ding. Uitkijken met alcohol en pikante spijzen een ander. En wat met huidverzorging?

De rosacea huid reageert snel op vetten. Dat maakt het moeilijk om een verzorging te vinden die tegelijktertijd “light” is, maar tocht een aangenaam huidgevoel biedt en uiteraard de huid huid goed verzorgt.

De Dr Baumann Research en Development afdeling stelt de volgende dagelijkse verzorging voor. Een verzorging met weinig actieve vetten die toch een fijn huidcomfort biedt en met resultaten! Naar tevredenheid getest door verschillende klanten en gebruikers.

De SkinIdent Facial Cleanser: Een combinatie van uiterst milde wasactieve ingrediënten op basis van lichaamsidentieke stoffen. Reinigt de huid uitgesproken zacht en mild.

De Dr Baumann Tonic Lotion Normal/Oily Skin: Fris, vetvrij en zonder alcohol stabiliseert hij de fysiologische PH-waarde van de huid, verwijdert de laatste vet- en vuilrestjes en bereidt de huid optimaal voor op de volgende verzorgingsfase.

De Dr Baumann LMA Light: Een lichte liposomengel met alle belangrijke vitamines en natuurlijke oliën in een lichtere concentratie, zonder essentiële olie.

De Beaucaire Super Sensitive Medium: Een uiterst lichte olie-in-water emulsie. Om de huid niet te overvloeden is gekozen voor, in plaats van de gebruikelijke rijke en voedzame plantaardige oliën, een neutrale siliconenolie. Siliconenolie is chemisch neutraal, voedt de huid niet maar geeft wel een aangenaam huidgevoel. Uiteraard bevat ook de Super Sensitive lijn verder alle ingrediënten, zoals natuurlijke vitamine E, ureum en melkzuur, die nodig zijn om de huid efectief te beschermen.

Met zonnige groet,

Lineke Veenstra

huidspecialiste