Hydrateren is noodzakelijk voor een mooie huid. Daar zijn we ondertussen allemaal wel van overtuigd. Het vocht in je huid zorgt immers voor een gladde, egale huid waar rimpeltjes geen kans maken. In die zin kan je de huid nog het beste vergelijken met een bakstenen muurtje waarbij de bakstenen netjes bij elkaar gehouden worden door cement. De bakstenen kan je vergelijken met onze huidcellen, het cement met de intercellulaire massa waar onze huidcellen in “drijven”. Een mooi gevoegd muurtje ziet er strak en glad uit. Haal het cement weg en je houdt een rommelige, oneffen hoop stenen over. En dat is hetzelfde met onze huid. Haal de intercellulaire massa weg en je krijgt een vale, rimpelige huid.

De intercellulaire massa bestaat uit een mengsel van vet en water. Om een kwalitatief goede intercellulaire massa te hebben moet je dus voldoende vocht en vet in de huid hebben en daarom is hydrateren zo belangrijk.

De huid neemt gemakkelijk vetten op dus dat is geen probleem. Vocht is een ander verhaal want de huid stoot van nature vocht af. Vocht zomaar op de huid smeren heeft dus geen enkele zin. Je moet het insluizen en dat kan het beste met meervoudige liposomen.

Een liposoom is, simpel gezegd, een vetbolletje met een holle kern en in die kern kan vocht opgeslagen worden. Met liposomen foppen we de huid eigenlijk een beetje. De huid denkt dat ze vet opneemt maar als het liposoom in de huid is, versmelt het vet van het liposoom met de huidvetten en komt het vocht vrij. Liposomen zijn dus de perfecte aanvulling voor de intercellulaire massa want ze leveren zowel vet als vocht. De liposomenserums van Dr Baumann en SkinIdent zijn dan ook de anti-aging producten bij uitstek. Binnen 7 dagen brengen ze de relatieve huidvochtigheid op 100% en dat zie je. De huid wordt steviger en oogt strakker en gladder. Fijne droogterimpeltjes verdwijnen en stevige rimpels worden minder diep. De liposomen serums van Beaucaire gaan tot een huidvochtigheid van 70%.

Aangezien liposomen de huid echt binnendringen is het belangrijk dat een liposomenserum absoluut zuiver en vrij van ongezonde stoffen is. Die stoffen kunnen IN de huid immers meer schade aanrichten dan OP de huid. Mede daarom zijn Beaucaire, Dr. Baumann en SkinIdent producten vrij van geurstoffen, conserveringsmiddelen en andere allergene stoffen.

Met zonnige groet,

Lineke Veenstra

huidspecialiste