In de afgelopen jaren zijn botox en fillers steeds gewoner geworden. Het is verleidelijk om je storende rimpels of wallen onder je ogen in een keer op te lossen. Het is en blijft de meest snelle manier om je huid er jonger uit te laten zien. Toch hoor en lees je steeds meer over de gevaren. Misvormde gezichten, mislukte behandelingen en wat is het effect op lange termijn?

Wat is botox?

Botox wordt gemaakt van botulinetoxine. Dit is het meest krachtige gif ter aarde. In de tweede wereldoorlog werd botulinetoxine gebuikt als gifgas. Het is een eiwit dat een uitwerking heeft op de zenuwcellen. Het legt de signaaloverdracht van de zenuw naar de spier stil. De spier wordt dus tijdelijk verlamd. Daarmee wordt spierspanning verholpen en rimpels verzacht. Na 3 tot 6 maanden is het effect verdwenen en dient de behandeling opnieuw te worden uitgevoerd.

De nadelen van botox

Naast de algemene gevaren van gif in je lijf, doet botox ook iets anders. Onze spieren liggen onder het huidoppervlak en voorzien de huid van voedingsstoffen en zuurstof van binnenuit. Een goede doorbloeding van de spieren is hierbij belangrijk. Een verzuurde of verlamde spier zal veel minder voedingsstoffen aan de huid afgeven. Botox verlamt de spier en de spier raakt dus zijn transportfunctie (tijdelijk) kwijt. Van botox is al bekend dat het de huid dunner maakt. Hierdoor worden lijntjes eerder zichtbaar. Het grote nadeel op lange termijn van botox is, dat het de conditie van de huid aantast. Je huid ziet er dan tijdelijk wel zichtbaar jonger uit, maar de huid zal sneller verouderen.

Hoe zit het dan met hyaluronzuur fillers?

Fillers kunnen worden gemaakt van hyaluronzuur. Deze huideigen stof is een goede werkstof voor de huid en zorgt ervoor dat vocht in de huid goed kan worden vastgehouden. Een filler vult de huid op en wordt vaak ingezet om lippen of wangen op te vullen. Het resultaat is tijdelijk. Permanente fillers zijn in Nederland inmiddels gelukkig verboden. De nadelen van hyaluronzuurfillers zijn blauwe plekken, zwellingen en bultjes en het resultaat kan onnatuurlijk zijn. Ook kan een frons, kunnen rimpels op het voorhoofd of kraaienpootjes minder goed met deze fillers behandeld worden.

Wat zijn de alternatieven?

Zoals hierboven te lezen is, zijn fillers niet altijd geschikt en kleven er aan botox best bezwaren. Bij Belliev wordt alles uit de kast gehaald om de conditie van je huid te verbeteren op een verantwoorde en aangename manier. Hier kan ik vanalles over vertellen, maar dan wordt dit een verkoopverhaal en daar zit je vast niet op te wachten. Ik verwijs je voor meer info naar www.belliev/skin-touch-treatments. Wel wil ik graag iets vertellen over mijn nieuwste behandeling op het gebied van huidverbetering: Micro Meso Therapie. Bereik je hiermee hetzelfde resultaat als botox? Het antwoord hierop is nee en ja. Op korte termijn bereik je met botox meer effect. Maar wil je er over 10 jaar ook nog goed uitzien, kies dan voor huidstimulerende behandelingen in plaats van botox, waarbij micro meso een hele veilige en doeltreffende manier is.

Micro Meso Huidverstrakking Therapie

Micro Meso therapie is de nieuwe manier om huidverslapping in je gezicht en decollet√© tegen te gaan zonder risico’s. Werkstoffen worden rechtstreeks in je huid gebracht door middel van hele fijne micronaaldjes. Dit gebeurt heel voorzichtig door het micronaaldje om de cm op je huid te zetten en de werkstof erin te prikken. Veel huidstimulerende behandelingen zijn gericht op het inbrengen van werkstoffen. Dit wordt met rollers, stroom of naalden gedaan. Veel van deze behandelingen beschadigen de dieper liggende huidlagen. Dit is ook de bedoeling en op korte termijn heeft dit een gunstig effect op de huid. Als een huid beschadigd is, wordt letterlijk nieuwe huid aangemaakt. De vraag is hoe lang je huid dit volhoudt. Naarmate je ouder wordt, gaat het zelfherstellend vermogen van de huid achteruit. Als de huid zich niet goed meer kan herstellen na een beschadiging, werkt zo’n behandeling zelfs negatief. Ook zijn deze behandelingen behoorlijk pijnlijk en moet je extra uitkijken in de zon. Micro Meso therapie kent deze nadelen niet en beschadigt de huid ook niet. De cellen in je huid worden geactiveerd door de (huideigen)werkstoffen en je huid gaat zich herstellen. Je huid krijgt meer stevigheid en volume en gaat er jeugdiger uitzien. Je ziet direct resultaat en de werking is duurzaam. De therapie is veilig, kent bijna geen bijwerkingen en is nagenoeg pijnloos. Je kunt Micro Meso Therapie in een kuur toepassen, maar eenmalig of iedere 6 weken is ook effectief. Vergelijk het met gezond eten, hoe vaker je gezond eet, hoe beter het is voor je gezondheid.

Met lieve groet,

Lineke Veenstra

huidspecialiste